VLADA: SAMOIZOLACIJA OD 14 DANA ZA SVE GRAĐANE CRNE GORE PO ULASKU U SRBIJU

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

BEOGRAD - Vlade Srbije je, na osnovu procene trenutne epidemiološke situacije u regionu, donela odluku da se svim građanima Crne Gore, koji ulaze u našu zemlju određuje obavezna mera samoizolacije u trajanju od 14 dana.
"Ova lica u obavezi su da pri ulasku u zemlju prijave adresu na kojoj će boraviti naredne dve nedelje, kako bi nadležni organi mogli da kontrolišu poštovanje izrečene mere", navodi se u saopštenju vlade.
Vlada Srbije, kako se dodaje, nastaviće sa najvećom pažnjom da prati razvoj epidemiološke situacije izazvane korona virusom kako u zemlji tako i u regionu i još jednom je apelovala na sve građane da se pridržavaju mera i budu odgovorni prema sebi i drugima.
Nacionalno koordinaciono telo Crne Gore za zarazne bolesti odlučilo je juče da se sve osobe koje iz Srbije uđu u Crnu Goru od sinoć upućuju u karantin, u objekte spremne za tu namenu.
U saopštenju se ističe da Crna Gora ne želi da zatvara granice za svoje državljane, ali da "stopa aktivnih slučajeva u Srbiji, pogotovo u području uz granicu sa Crnom Gorom, nalaže najstroži epidemiološki nadzor".
"Zbog toga lica koja ulaze u Crnu Goru iz Srbije do daljega neće biti upućivana u kućnu samoizolaciju, već isključivo u karantin u objektima koje je država odredila za tu meru", navodi se u saopštenju.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165

Najčitaniji

nedelja, 20 septembar 2020 11:52