PROTEST ISPRED CENTRALNOG ZATVORA, ZATRAŽENO PUŠTANJE NA SLOBODU UHAPŠENIH

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

BEOGRAD - Ispred Centralnog zatvora u Beogradu okupili su se građani, ali i pristalice Demokratske stranke i drugih opozicionih partija i organizacija, protestujući zbog hapšenja ljudi na demonstracijama u proteklih šest dana.
Okupljeni građani uzvikuju "Pustite ih sve".
Lider DS Zoran Lutovac je izjavio da traži hitno oslobođenje onih koji su, kako je naveo, "nezakonito uhapšeni, pretučeni, a neki i po hitnom postupku osuđeni".
Prisutnima se, između ostalih, obratio i akademik Dušan Teodorović koji je rekao da je Srbija postala zemlja jednog čoveka.
"Ovaj režim se brutalno obračunao sa mladošću Srbije. Pozivam policiju i žandarmeriju da se pridržavaju pravilnika", rekao je između ostalog Teodorović.
Ivana Jelić iz združene akcije "Krov nad glavom" zatražila je da se oslobodi troje njihovih aktivista, ali i svi ostali.
Zatražena je i smena direktora policije Vladimira Rebića, kao i odgovornost svih onih koji su, kako kažu, učestvovali u hapšenju, ali i presuđivanju.
Najavili su da će se i sutra okupiti.
Skupu su prisustvovali i lider Dveri Boško Obradović i predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, kome su pojedini okupljeni uzvikivali uvrede.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165

Najčitaniji