DVE ISTRAGE O TUČI U SEVERNOJ MITROVICI

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

S. MITROVICA - Nakon incidenta koji se pre dva dana dogodio u centru Severne Mitrovice, kada je policajac Z. P., koji je bio u civilnoj odeći, upotrebio svoj službeni pištolj kao hladno oružje, nanevši udarac u glavu N. M., nakon čega je iz istog oružja ispaljen i hitac, Policijski inspektorat Kosova (PIK) pokrenuo je istragu. Istraga je pokrenuta pošto su učesnici incidenta podneli prijavu protiv ovog službenog lica, optuživši ga za pokušaj ubistva i napad. Kosovska policija istovremeno vodi istragu, ali protiv osoba koje su slučaj prijavile i to za napad na policajca, piše portal KoSSev.
Šta se tačno dogodilo u utorak u Severnoj Mitrovici još uvek nije poznato s obzirom na različite verzije događaja, te malo potvrđenih detalja. Ono što se do sada zna je da se radi o trećoj tuči za dva dana, na približno istoj lokaciji, ali čija se uzjamna veza još uvek zvanično ne potvrđuje sa prethodne dve tuče; takođe, jedan od aktera incidenta bio je policajac u civilnoj odeći. Pucano je iz službenog pištolja i u tuči su učestvovala još dva druga lica za kojima se nakon incidenta tragalo, a koji su se potom javili policiji.
Jedan od aktera, Aleksandar Arsenijević, koji tvrdi da nije učesnik prethodnih tuča, kaže da je sve započelo u utorak kada su mu se dva policajca u civilnoj odeći približila, pretila, a potom i nasrnula na njega, udarivši drškom pištolja njegovog brata N. M. i ispaljujući hitac potom iz pištolja, te da navodno ne zna za motiv ovih napada. Potvrdio je za KoSSev da su on i brat, uz porodicu Bulatović, podneli juče žalbu PIK-u i zahtev da pokrene istragu protiv pripadnika bivše ROSU Z. P.
Takođe je potvdio da su žalbu podneli nakon što je policija otvorila istragu protiv njega i njegovog brata pod sumnjom da su napali službeno lice koje je potom, kako tvrdi, nakon „puštanja na slobodu“, „nastavilo sa pretnjama“.
Navodi da su njega, kao i ostale, predstavnici PIK-a, koji je potom preuzeo slučaj saslušali. Od PIK-a su, kako tvrdi, dobili garancije da im bivši pripadnik ROSU, „neće nauditi“.
U izjavi za KoSSev, zamenik komandira Kosovske policije, Besim Hoti, potvrdio je da su predstavnici PIK-a obavili razgovore sa porodicama koje su se obratile policiji, te da je isti preuzeo slučaj.
„PIK je preuzeo taj slučaj i oni će nastaviti radnje povodom tvrdnji o postupcima policajca u ovom slučaju“, navodi Hoti.
Sa druge strane, Hoti dodaje da i policija regiona Sever nastavlja da se bavi ovim slučajem, ali povodom drugačijih sumnji – da je izvršen napad na službeno lice.
„Mi kao redovna policija radimo slučaj krivičnog dela vezanog za napad na službeno lice“, objasnio je Hoti.
Kaže da za sada nema novih informacija o ovom slučaju, te da je još uvek istraga u toku.
„Nema novih informacija, još uvek je u toku istražni deo za koji ja ne mogu da prejudiciram šta će biti, istražitelji rade svoj deo posla sa tužiocem, a kakva će biti odluka, saznaćemo“.
„Bitno je da su sve strane saslušane, pokrićemo sve moguće odgovornosti ovog slučaja“ naglasio je Hoti.
Hoti nije, međutim, potvrdio navode Arsenijevića da je bivši pripadnik ROSU pušten na slobodu, poručivši nam da se povodom toga obratimo PIK-u.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Baneri

Click Here Arrow ok

UPIS 2024 Buduce Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

mir@rtvmir.com

Tel:

+381 28 83165

Najčitaniji