KISIĆ: ODLUKA O ŠKOLI BIĆE ZASNOVANA ISKLJUČIVO NA MEDICINSKIM PRINCIPIMA

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

BEOGRAD - Zamenica direktora instituta "Batut" Darija Kisić Tepavčević izjavila je da je stručno telo Kriznog štaba za suzbijanje koronavirusa na današnjem sastanku sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem, razmatralo svaki pojedinačni model o polasku učenika u škole, i da će se početkom sledeće nedelje izaći sa rešenjem koje će, kako je rekla, predstavljati najmanji mogući rizik po zdravlje.
Kisič Tepvačević je na konferenciji za novinare Kriznog štaba, navela da će u obzir biri uzeta sva dosadašnja istraživanja u vezi sa kovidom-19, kao i različita iskustva zemalja koje su organizovale nastavu za vreme pandemije.
Krizni štab će se, kako je istakla, pri donošenju odluke rukovoditi isključivo principima medicine zasnovane na dokazima.
"Ostalo je još samo par elemenata koje moramo da usaglasimo oko tehničkog organizovanja nastave, a svi ćete biti obavešteni o načinima početkom sledeće nedelje", poručila je.
Na pitanje N1 koji su bili konkretni predlozi članova Kriznog štaba na današnjem sastanku, odnosno da li je većina bila za onlajn nastavu ili nastavu u školama, Darija Kisić Tepavčević nije mogla da odgovori, već je navela da je razmatran svaki pojediničani model, i da je donet zaključak da će biti usvojeno ono rešenje koje će predstavljati najmanji moguči rizik po zdravlje.
"Bićete obavešteni početkom sledeće nedelje. Do najsitnijih tehničkih detalja smo sve razradili. Činjenica je da raspolažemo objektivnim podacima zasnovanim na iskustvu i na istraživanjima, i odluka će biti doneta odluka isključivo na takvoj vrsti podataka", rekla je Kisić Tepavčević.
Podsetimo, premijerka Brnabić izjavila je ranije danas da se planira da odluka o polasku učenika u škole bude saopštena u ponedeljak ili utorak.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165

Najčitaniji