LEKARI IZ NOVOG PAZARA DRŽAVNOM VRHU: ŽELIMO SASTANAK DA KAŽEMO ISTINU

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

NOVI PAZAR - Deo lekara specijalista novopazarske bolnice ponovio je danas zahtev predsedniku, premijerki i ministru zdravlja Srbije, kojim traže smenu rukovodstva na čelu sa direktorom Mehom Mahmutovićem.
Oni su u pismu najvišim državnim funkcionerima ukazali da je prethodni pisani apel 37 od ukupno stotinak specijalista te ustanove, ostao bez odgovora, zbog čega sada traže sastanak sa ministrom Zlatiborom Lončarom, premijerkom Anom Brnabić ili predsednikom Aleksandrom Vučićem u Beogradu.
"Sumnjamo da do Vas ne dolaze prave informacije... Nakon što smo očevici svih propusta koje je rukovodstvo bolnice napravilo, voleli bi da u živom razgovoru, pogledamo Vas u oči i kažemo istinu", navodi se u pismu dostavljenom i medijima.
Lekari su ocenili da izostanak bilo kakvog odgovora ukazuje da se njihova "odmerenost i umerenost" sa druge strane tretiraju kao slabost.
"Ukoliko u narednom periodu ne dobijemo nikakav odgovor, bojimo se da ćemo biti prinuđeni na radikalnije mere kako bi nas neko čuo i saslušao", navedeno je u pismu.
Oni su ponovili predlog da se formira komisija koja bi ispitala sve navode o lošem rukovođenju bolnicom, propuste koji su doveli do njenog totalnog kolapsa tokom epidemije korone i najveće smrtnosti po glavi stanovnika u Evropi.
"Do tada, saglasni smo i sa prinudnom upravom, koja će sigurno bolje voditi bolnicu i pomoći nam da stanemo na zdrave noge", naveli su lekari koji traže smenu rukovodstva.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165