VIKENDOM POLICIJSKI ČAS OD 15 ČASOVA, POVUČENA ODLUKA O ŠETNJI KUĆNIH LJUBIMACA OD 20 DO 21

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

BEOGRAD - Vlada Srbije donela je odluku da se sve mere samoizolacije produže sa 14 na 28 dana, a vikendom zabrana kretanja uvede od 15 časova. Vodeći se mišljenjem struke, Vlada je odlučila da povuče odluku o dozvoljenoj šetnji kućnih ljubimaca u trajanju od 20 minuta između 20 i 21 čas.

To su najnovije mere koje je Vlada donela na sednici za sprečavanje širenja koronavirusa, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima. 

Svim građanima Republike Srbije, kao i strancima sa boravišnom dozvolom koji su u zemlju ušli 14. marta i kasnije, produžava se obavezna mera kućne samoizolacije sa 14 na 28 dana.

Ovo praktično znači da svima koji su pri ulasku u zemlju dobili usmeno ili pismeno rešenje o kućnoj samoizolaciji u trajanju od dve nedelje izolacija automatski nastavlja da teče još dve nedelje.

Svi građani i stranci sa boravišnom dozvolom, bez izuzetka, u obavezi su da poštuju produženi rok kućne samoizolacije što će nadležni organi u narednom periodu redovno proveravati.

Izmenjeno je vreme trajanja zabrane kretanja za dane vikenda. Oni će subotom i nedeljom morati da ostanu u svojim domovima od 15 časova do pet časova ujutru.

Građani koji nisu stariji od 65 godina, mogu napuštati svoje domove radnim danima i dalje od pet časova ujutru do 17 časova. Najstariji sugrađani mogu napuštati svoje domove jedino nedeljom između tri i osam časova ujutru, radiu kupovine namirnica.

Vodeći se mišljenjem struke, Vlada Srbije odlučila je da povuče odluku o dozvoljenoj šetnji kućnih ljubimaca u trajanju od 20 minuta između 20 i 21 čas.

Kako se Srbija nalazi u jeku borbe sa zaraznom bolesti izazvane koronavirusom, odlučeno je da se sve pijace, na otvorenom i zatvorenom prostoru, zatvore do daljeg.

Vlada Srbije nastaviće da sa najvećom pažnjom prati razvoj situacije u vezi sa koronavirusom i prilagođava sve mere, oslanjajući se isključivo na savete stručnjaka.

Još jednom apelujemo na sve građane da se pridržavaju svih mera bez izuzetka, kako bismo svi zajedno što pre iz ove bitke izašli kao pobednici, poručeno je sa sednice Vlade.

 

Izvor: RTS

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Baneri

Click Here Arrow ok

UPIS 2024 Buduce Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

mir@rtvmir.com

Tel:

+381 28 83165