ODLUKE KOSOVSKE VLADE U VEZI SA KORONAVIRUSOM OSTAJU NA SNAZI DO 6. APRILA

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

PRIŠTINA - Vlada Kosova donela je odluku da do 6. aprila ostaju na snazi mere usmerene na sprečavanje i kontrolu širenja koronavirusa, prenosi Ljajmi.

Na snazi ostaje i odluka o zabrani kretanja građana i privatnih vozila u periodu od 17 do 6 sati, osim za medicinske potrebe, proizvodnju, snabdevanje i prodaju osnovnih proizvoda i usluga i aktivnosti vezanih za upravljanje pandemijom.

Takođe, ostaje na snazi odluka o prekidu obrazovnog procesa u javnim i privatnim obrazovnim ustanovama, uz preporuku da jedan roditelj bude oslobođen posla zbog čuvanja dece. Ova mera ne odnosi se na zdravstvene radnike i radnike u sektoru bezbednosti.

Takođe, do 6. aprila zabranjen je ulaz i izlaz građanima u opštinama Klina i Mališevo.

Vlada u saopštenju navodi da ministar zdravlja, najkasnije do 3. aprila 2020., treba da preispita sve navedene odluke, u konsultaciji sa Nacionalnim institutom za javno zdravlje, stručnjacima i drugim resornim ministarstvima, kako bi ocenio efikasnost i neophodnost mera i daje preporuku vladi .

"Epidemiološku situaciju ministar zdravlja će svaki dan  analizirati i može preporučiti vladi da mere ostanu na snazi, izmeniti ih ili dopuniti“, navedeno je u saoptenju vlade.

 

Izvor:Kosovo online/Lajmi.net

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Baneri

Click Here Arrow ok

UPIS 2024 Buduce Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

mir@rtvmir.com

Tel:

+381 28 83165