"BG I PR DA USPOSTAVE SARADNJU NA SUZBIJANJU ŠIRENJA VIRUSA"

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

PRIŠTINA - Nacionalni konvent o Evropskoj uniji pozvao je nadležne organe u Beogradu i Prištini da uspostave direktnu i efikasnu saradnju na suzbijanju širenja pandemije koronavirusa ker je, kako ističu, „saradnja neophodna zbog humanosti i odgovornosti prema ljudskim životima u ovim teškim vremenima".

"Radna grupa Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji za Poglavlje 35 poziva nadležne organe Srbije i Kosova da uspostave direktnu i efikasnu saradnju na suzbijanju širenja pandemije korona virusa. U tom cilju, Radna grupa za Poglavlje 35 apeluje da se uspostave komunikacioni kanali između kriznih štabova za suzbijanje korona virusa u Srbiji i na Kosovu koji bi omogućili razmenu informacija o razmerama pandemije na dnevnom nivou", nacodu se u saopštenju. 

Iz Nacionalnog konventa takođe pozivaju nadležne organe da uspostave procedure za saradnju između medicinskih ustanova i lekarskih timova, kao i procedure za međusobno pomaganje u bolničkom lečenju pacijenata zaraženih korona virusom.

"Pored toga, naglašavamo da je potrebno regulisati režim kretanja preko integrisanih administrativnih prelaza tokom trajanja pandemije na način da bude omogućeno neometano kretanje sanitetskih vozila i lekarskih timova. Takođe je potrebno dozvoliti prelaz robe široke potrošnje, naročito hrane, lekova, sanitetskog materijala, sredstava za dezinfekciju i ostalih potrepština neophodnih za normalan život", dodaje se u saopštenju.  

"Na kraju, Radna grupa za Poglavlje 35 želi da istakne da zajednički pristup i aktivna saradnja u suzbijanju pandemije korona virusa u Srbiji i na Kosovu može u značajnoj meri doprineti pomirenju dva društva, a takvu šansu svakako ne treba propustiti", navodi se na kraju saopštenja.

 

Izvor: RTK2

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Baneri

Click Here Arrow ok

UPIS 2024 Buduce Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

mir@rtvmir.com

Tel:

+381 28 83165