NA RADILIŠTU U CRNCU KOD LEPOSAVIĆA JUČE POGINUO RUDAR

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

LEPOSAVIĆ - Rudar iz centralne Srbije poginuo je juče na radilištu rudnika Crnac na krajnjem Severu Kosova kada se deo stene koji je bušio, obrušio na njega, potvrđeno je za KoSSev u menadžmentu Trepče.

U pitanju nije, kako su nam rekli, radnik Trepče, već angažovani rudar izvođača radova, a kako je javio Kallxo, nesrećni čovek je ’68. godište.

Telo je izvađeno u kasnim popodnevnim časovima i trebalo je da bude poslato na obdukciju u Prištinu.

U menadžmentu takođe potvrđuju da su o svemu obavešteni, odnosno da su na licu mesta u toku bili nadležni organi, policija, da je kontaktiran i dežurni tužilac.

Međutim, portparol Policije Kosova za region Sever, poručnik Branislav Radović, do jutros nije imao informaciju o jučerašnjoj tragediji.

Ostali detalji nisu poznati za sada.

U međuvremenu, potvrdu i detalje o jučerašnjoj nesreći za KoSSev je dao i zamenik komandira regionalne policije Sever, major Besim Hoti.

"U pitanju je rudar iz Krupnja, rođen 1968. godište, koji je, prema još uvek preliminarnim informacijama, u rudniku kod Leposavića stradao juče u prepodnevnoj smeni izmešu 9 i 10 časova ujutru, na kopu između 5. i 6. horizonta, dok je njegovo telo izvađeno od 19:30. Na licu mesta su bili pripadnici forenzičkog odeljenja Kosovske policije uz inspektora tržišta rada. Telo je kasno sinoć poslato u Prištinu na obdukciju".

Crnac je rudnik olova, cinka i srebra na Rogozni. Ima okno na teritoriji opštine Leposavić, dok se glavni kopovi nalaze duboko pod zemljom na teritoriji Srbije – Novog Pazara, gde takođe postoje i ulazi za rudnik. Uz Crnac, na Severu Kosova aktivan rudnik je Belo Brdo na Kopaoniku sa identičnim rudama, ali i time što se okno nalazi sa kosovske strane, a ruda u centralnoj Srbiji – Raški. Značajan broj rudara živi na teritoriji Srbije.

Facebook

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165