OBELEŽAVA SE DAN RAZNOVRSNOSTI NA KOSOVU

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

PRIŠTINA - Povodom obeležavanja Dana Raznovrsnosti, Kancelarija Evropske unije na Kosovu i Kancelarija Saveta Evrope u Prištini pozvali su nadležne da ulože snažne napore kako bi obezbedili bezbedan pristup obrazovanju svoj deci tokom trenutne krize, izazvane pandemijom COVID-19.

U zajedničkom saopštenju, dostavljenom Kontakt Plus radiju, naglašavaju da je inkluzivno obrazovanje nešto čemu Evropska unija posvećuje veliku pažnju.

"Zato nam je drago što finansiramo projekat INCLUDE, koji će obezbediti blagovremeni odgovor na inkluzivno obrazovanje u postojećim okolnostima. Na duge staze, obrazovni sistem na Kosovu će imati koristi od aktivnosti za izgradnju kapaciteta, kao i od ciljane podrške, koja se pruža tokom trajanja projekta”, rekla je šefica Kancelarije EU na Kosovu, Natalija Apostolova.

Potrebno je da organi vlasti učine sve moguće napore kako bi obezbedili nastavak bezbednog i pravičnog učenja kod kuće za sve, a naročito za one učenike kojima je potrebno više podrške ili za one do kojih je nateže da se dopre, navodi se u saopštenju.

Takođe, potrebno je pronaći inovativne načine za borbu sa izazovima zbog trenutne situacije sa pandemijom. 

U ovom kontekstu, saradnički projekti mogu da imaju važnu ulogu koju bi odigrali u nuđenju rešenja za postojeće izazove, dodaje se. 

“Pravo na obrazovanje je fundamentalno pravo i od vitalnog značaja je da se održi kontinuirani pristup obrazovanju tokom sadašnje krize. Ovo je posebno istina za decu iz ugroženih grupa, gde mogu da budu potrebni specijalni napori kako bi se obezbedilo da i oni imaju pristup sredstvima i materijalima, jednako kao i njihovo vršnjaci", naglasio je Frenk Pauer, šef Kancelarije Saveta Evrope u Prištini. 

Zajednički projekat EU i SE po nazivom INCLUDE pruža podršku Ministarstvu za obrazovanje, nauku, tehnologiju i inovacije (MONTI) u poboljšanju pristupa kvalitetnom obrazovanju za svu decu, sa posebnim fokusom na podizanje nivoa učestvovanja dece sa posebnim potrebama i dece iz ugroženih grupa, kao što su deca iz zajednica Roma, Aškalija i Egipćana. 

Aktivnosti u ovom projektu prilagođene su u skladu sa potrebama trenutne situacije.

Ovaj projekat započet u januaru 2020. godine i finansiraju ga Evropska unija i Savet Evrope, a implementira ga SE. 

Projekat će trajati četiri godine. 

 

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Baneri

 

5 SMM Si Votohet SR6 SMM Si Votohet veerz 2 SR

 Click_Here_Arrow_-_ok.png

Kako da popunite glsački listić?
Poštovani građani opština: Severna Mitrovica, Zvečan, Leposavić i Zubin Potok 21. aprila biće održano glasanje Za ili Protiv razresenja predsednika opštine u vašim opštinama.
Nakon što dobijete glasački listić, proverite da li je stavljen pečat.
Na glasačkom listiću morate izabrati samo jednu opciju.
Označite unutar kvadratića, kako bi vaš glas bio validan.
Kako bi zaštitili tajnost glasa, savijte glasački listić pre nego što izađete iz kabine, a zatim ga ubacite u kutiju.
Sva biračka mesta se otvaraju u 07:00 i zatvaraju u 19:00 časova.

 

 

 

Click Here Arrow ok

14

 

 

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165

Najčitaniji