REČ NEZAVISNOG VLASNIKA NENADA RADOSAVLJEVIĆA 15.05.2020.

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

LEPOSAVIĆ - 01… Na severu Kosova u poslednja 24 sata nije registrovan ni jedan novooboleli od Covid-19, saopšteno je danas iz Štaba za vanredne situacije opštine Severna Mitrovica. Iz Štaba je saopšteno i da je još jedno lice izlečeno od Covid-19, a radi se o osobi sa prebivalištem u Zvečanu. Do sada je u srpskim sredinama na Kosovu od Covid-19 ukupno obolelo 116 osoba, devet je preminulo, a 97 je izlečeno.
Nenad Radosavljević – komentar: E kada ustanove ovakav procenat zaraženi-izlečeni onda to zvuči odlično. Ali kada se to uvede u razmatranje svetskih razmera onda je to isto to. Sve je ovo ipak velika prevara. Oni koji su zajahali neće da sjašu a mi nemamo način da ih odjašemo jer su oni koji jašu deo sistematskog jahanja u svetu. Oni koji se ipak bore zaslužuju poštovanje. Ja ga dajem svima koji se bore više nego ja.
02… Predsednik Kosova, Hašim Tači, u intervjuu za "Syri TV" rekao je da je odlazeći premijer Aljbin Kurti imao tajni sporazum saSrpskom listom, prenosi Gazeta Express. "Što se tiče predstavnika srpske zajednice, svi su bili na vlasti sa njima. Ali, za razliku od ostalih, premijer u ostavci je imao tajni sporazum sa njima. Kosovo je imalo prilike da dokaže da je volja građana kod njegovih predstavnika", izjavio je Tači.
Nenad Radosavljević – komentar: Da li je moralno da sve Albanske političke opcije kalkulišu sa nekom srpskom? Nije jer je još uvek nije “to vreme” (za javno). Da li bi to bilo dobro u budućnosti? Da bilo bi. Da li je Tači priznao da je sa Srpskom listom pregovarao za interes obe strane (političke, stranačke i lične…), da priznao je. Da li mu smeta što to radi i Albin Kurti? Smeta mu. Svi su sa Srpskom listom imali javne i tajne sporazume., A nas ne vole. To znači da “Srpska lista” radi protiv nas.
03... Savez za Srbiju (SzS) saopštio je da za srpsku opoziciju 21. juna neće biti nikakvih izbora i najavio da neće priznati rezultate tog glasanja, niti tako formiranu vlast. Savez je dodao da ne postoje ni minimalni uslovi za slobodne izbore zbog epidemije i da bi njihovo održavanje 21. juna bilo zdravstveno nebezbedno jer bi ugrozilo zdravlje cele nacije. SzS je pozvao na jedinstvo opozicije, intelektualaca i svih građana u bojkotu izbora 21. juna i apelovao na njih da zajedno zatraže slobodne i poštene izbore i slobodne medije.
Nenad Radosavljević – komentar: Potpuno podržavam stav. I deo sam tog istog. Jedino traženje slobodnih i poštenih izbora mi zvuči baš bez smisla. Ovaj koji je tu baš nema nameru da se bavi sa nama. On to ne da bez razloga. Ili bez sile.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165