BASISTA RIBLJE ČORBE MIŠA ALEKSIĆ PREMINUO OD POSLEDICA KORONAVIRUSA

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

BEOGRAD - Basista rok grupe Riblja čorba Miroslav Miša Aleksić preminuo je u 67. godini. Poznati muzičar izgubio je bitku sa koronavirusom, javlja RTS.
Miša Aleksić je bio na lečenju u Kliničko bolničkom centru Bežanijska kosa, a stanje mu se pogoršalo i bio je prebačen na respirator.
Njegova ćerka Mina Aleksić nedavno je na Fejsbuku napisala da je poznati basista oboleo od kovida-19 i da je prebačen na respirator.
Karijeru je započeo 1970. godine u bendu Rojali kao bas gitarista i pevač. Grupa je te godine osvojila drugo mesto na takmičenju Veče uz radio u organizaciji urednika emisije Radio Beograd. Naredne godine otišao je u SAD gde je diplomirao na višoj školi u Pajksvilu u Merilendu.
Po povratku u Jugoslaviju i pod uticajem britanskih velikana roka Dip parpla i Led cepelina, Miša je formirao grupu SOS sa Draganom Štulovićem, Draganom Tasićem i Stevanom Stevanovićem.
Nakon više promena postave, u bend su došli Rajko Kojić i Vicko Milatović, sa kojima je Aleksić 1978. godine napravio Riblju čorbu sa nekadašnjim pevačem benda Rani mraz Borislavom Borom Đorđevićem.
Osim što je bio basista grupe, Miša Aleksić je bio i tekstopisac i producent na albumima Riblje čorbe, jednog od najpopularnijih rok bendova na ovim prostorima. Tokom karijere takođe je pisao pesme i producirao albume za brojne druge izvođače i bendove.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165