EU I KS POTPISALI UGOVOR O ZAJMU VREDAN 100 MILIONA EVRA

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

PRIŠTINA - Evropska komisija potpisala je juče sa Kosovom Memorandum o razumevanju kojim je obezbeđeno 100 miliona evra zajma u okviru makrofinansijske pomoći u cilju unapređivanje makroekonomske stabilnosti i ublažavanja socio-ekonomskih posledica koronavirusa.
Kako se navodi u saopštenju Kancelarije EU na Kosovu, ovim memorandumom je „popločan put za isplatu prvih 50 miliona makrofinansijske pomoći (MFP)”, dok bi preostali iznos mogao da bude raspoređen ili krajem 2020. ili početkom 2021. godine.
„Sredstva MFP će biti stavljena na raspolaganje u obliku dugoročnih zajmova po veoma pogodnim uslovima”, nagovešteno je u saopštenju.
Dodaje se da će ona doprineti unapređenju makroekonomske stabilnosti i stvaranju prostora za dodelu resursa, tako da vladini finansijski resursi mogu biti raspoređeni za ublažavanje teških socio-ekonomskih posledica pandemije koronavirusa.
Naposletku, u saopštenju se pojašnjava da je u Memorandumu o razumevanju usaglašeno devet uslova praktične politike koji su u osnovi programa, a da su među njima mere povezane sa jačanjem javnih finansija i finansijske stabilnosti, rešavanje problema nezaposlenosti mladih i unapređenje dobrog upravljanja i borbe protiv korupcije.
Kosovski premijer, Avdulah Hoti, potvrdio je na svom Tviter nalogu da je Centralna banka Kosova potpisala ugovor o pomoći sa Evropskom unijom u vrednosti od 100 miliona evra.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Baneri

Click Here Arrow ok

UPIS 2024 Buduce Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

mir@rtvmir.com

Tel:

+381 28 83165

Najčitaniji