DPK: KOSOVO IMA PREDSEDNIKA I NIJE FER RAZGOVARATI O TOME

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

PRIŠTINA - Član Predsedništva Demokratske partije Kosova, takođe poslanik u Skupštini Kosova, Enver Hodžaj, govorio je o 100 dana vlade Avdulaha Hotija, sporazumu postignutom u Vašingtonu, neglasavanju Zakona o ekonomskom oporavku i mogućem uključivanju ove partije u Vladi, dok je za izbor predsednika Kosova rekao da nije fer razgovarati, jer je do isteka mandata aktuelnom predsedniku ostalo još pet meseci.

Hodžaj je naglasio da će Demokratska partija Kosova razgovarati o izboru predsednika kada za to dođe vreme.

"Uslov DPK je konkretan, Kosovo ima svog predsednika, dostojanstvenu ličnost do ustavnog roka i o ovoj temi razgovaraćemo kada dođe ustavom predviđeno vreme za to. Kosovo ima predsednika i nije fer razgovarati i raspravljati o tome. Nije fer govoriti o tome ko će biti predsednik, u vreme kada je predsednik države na funkciji“, rekao je Hodžaj u intervjuu za Telegraf.

Prema Hodžaju, političke stranke imaju pravo da nominuju svoje kandidate, ali DPK će o tome razgovarati sa drugim strankama kada za to dođe vreme, i videti šta je najbolje za Kosovo u tom pogledu.

„U redu je, ABK to može da predloži, ali ni u jednoj zemlji na svetu, osim kada postoji predsednički izbori, gde se predsednik bira direktno, nigde se o izboru predsednika ne raspravlja 4-5 meseci unapred. Pravo je političkih partija da nominuju svoje kandidate i o ovoj temi razgovaramo tek kada dođe rok, sednemo sa drugim političkim subjektima i vidimo šta je najbolje za zemlju. U politici je tako neozbiljno govoriti o tome ko bi mogao da bude predsednik na proleće 2021“, rekao je Hodžaj.

Hodžaj je kazao da diskusiju po pitanju izbora predsednika vidi kao neozbiljnu, s obzirom na to da do kraja mandata ima oko pet meseci.

„U politici je tako neozbiljno govoriti o tome ko može biti predsednik na proleće 2021. Ne želim da poreknem raspravu o demokratiji, ali ozbiljan subjekt sa ozbiljnim stavom ne govori o tome šta će se dogoditi posle 4–4. 5 meseci u Skupštini Kosova, kada nešto zavisi od svih političkih subjekata koji su u Skupštini, koji mogu biti izabrani. Stoga je za nas to preuranjena tema“, rekao je.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165

Najčitaniji