BRNABIĆ: DA JE PRODUŽEN RASPUST NE BI BILO KONTROLE NAD DECOM

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da su deca najbezbednija u školama i da su brojevi zaraženih koronavirusom u tim sredinama komparativno mali.
"Mnogo smo na tome radili. Deca su disciplinovana, kao uostalom i njihovi učitelji i nastavnici. Na tome im svaka čast, ponašaju se veoma odgovorno", rekla je Brnabić za televiziju Pink upitana da li se razmišljalo o produžetku jesenjeg raspusta za osnovne i srednje škole.
Ona je rekla da kada đaci napuste školu, onda nema kontrole.
"Sedeće po kafićima, voziće se autobusima, odlaziće jedni kod drugih. Dok god može tako da ostane, da đaci idu na nastavu u školu, treba da idu. Važno je da nismo izgubili ni jedan jedini dan nastave", navela je Brnabić.
Ona je istakla da su mere protiv koronavirusa u Srbiji izbalansirane između potreba zdravstvenog sistema i privrede i ekonomije.
"Mislim da smo našli najbolji mogući balans, to pokazuju i brojke iz zdravstva i iz privrede, Mi smo još u zelenoj zoni, još uvek ima mesta u bolnicama, zdravstveni sistem je na nogama, testiramo veliki broj ljudi, rezultati se dobijaju za pet do 12 sati", rekla je Brnabić.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165

Najčitaniji