KANCELARIJA EU POKRENULA TRI PROJEKTA NA KOSOVU

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

PRIŠTINA - Kancelarija Evropske unije na Kosovu pokrenula je danas tri projekta vredna 11,8 miliona evra, putem kojih će biti pružena socijalna zaštita ugroženim kategorijama stanovništva na Kosovu tokom pandemije korona virusa.
U saopštenju Kancelarije EU na Kosovu se navodi, da će pomenuti projekti omogućiti pružanje podrške, socijalne zaštite, kao i ekonomski oporavak najugroženijim grupama na Kosovu, u koje spadaju deca i žene.
Ovaj program cilja oko 200.000 građana.
Cilj projekata je pomaganje i oko 8.000 porodica koje žive u siromaštvu, kao i porodice koje pripadaju manjinskim grupama ili nisu zvanično registrovane, dodaje se u saopštenju.
Šef Kancelarije EU na Kosovu, Tomaš Sunjog, kazao je da je pandemija korona virusa stvorila osećaj izolovanosti među pojedincima i destabilizovala društveni život.
„Zbog toga sa zadovoljstvom pokrećemo ovaj program, koji će doprineti jačanju solidarnosti i socijalne kohezije u našim zajednicama, duboko uzdrmanim dramatičnim efektom pandemije i njenim uticajem na živote ljudi“, dodao je Sunjog.
Ambasador Sunjog je rekao i da Evropska unija zajedno sa partnerima ulaže trud kako bi se zapadnom Balkanu obezbedio pristup antikovid vakcinama.
Projekte koji su pokrenuti danas realizovaće Program UN za razvoj (UNDP), "Save the Children" i međunarodna organizacija za migracije (IOM), u saradnji sa kosovskim ministarstvom za rad i socijalna pitanja.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Baneri

Click Here Arrow ok

UPIS 2024 Buduce Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

mir@rtvmir.com

Tel:

+381 28 83165