DPK NE MENJA SVOJ STAV U VEZI SA GLASANJEM PREDSEDNIKA

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

PRIŠTINA - Demokratska partija Kosova (DPK) ne namerava da promeni svoj stav u vezi sa glasanjem predsednika. Ova stranka neće učestvovati na sednici koja će biti održana večeras, posle jučerašnjeg neuspeha, rekla je poslanica DPK Bljerta Deljiu Kodra.
Upitana da li su strani ambasadori na Kosovu tražili da DPK učestvuje na sednici kada se bude glasalo za predsednika, Deljiu Kodra je izjavila da se tako nešto nije desilo.
„Nije bilo novog sastanka, niti promene stava. Ostaje ono što smo razjasnili od početka“, izjavila je ona.
Ona nije obaveštena da li je neko iz stranke kontaktirao poslanika Džavita Haljitija, nakon izjava da nije znao da ima sednica u subotu i da nije na Kosovu, ali da jeste, učestvovao bi.
Inače, vršilac dužnosti predsednika DPK, Enver Hodžaj i poslanik Bedri Hamza, u subotu su ostali nekoliko minuta na sednici na kojoj se glasalo za predsednika.
Hodžaj je rekao da izborom Osmanija za šefa države, premijer Aljbin Kurti želi apsolutnu kontrolu nad tri državne institucije: Skupštinom, Vladom i Predsedništvom.
Hodžaj je ponovio stav da DPK ne podržava Osmani za predsednika.
„Jedna stvar koju bi građani Kosova trebalo znati je da nije postojao interes za politički, socijalni ili stranački konsenzus, već je postojala logika podnošenja, a ne političkog kompromisa o načinu izbora predsednika u zemlji", dodao je on.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Baneri

Click Here Arrow ok

UPIS 2024 Buduce Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165