POPOVIĆ:MOGUĆNOST TUŽBE NE POSTOJI NI TEORETSKI

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

BEOGRAD - Mogućnost tužbe za navodni genocid postoji samo u „njihovim uzavrelim glavama“. U pravnom smislu takva opcija ne postoji čak ni u teoriji, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo vlade Srbije, nakon najave kosovskih zvaničnika da će sledeće godine podneti tužbu za genocid protiv Srbije.
"Kosovo, kao teritorija pod protektoratom međunarodne zajednice, po rezoluciji Saveta Bezbednosti UN 1244, nije, niti može biti subjekt međunarodnog prava i što pre Priština prihvati realnost, to će mogućnost za nastavak dijaloga i pronalaženje kompromisa biti izvesnija. Baveći se ovakvim besmislicama, političari iz Prištine pokazuju da nemaju jasnu i realnu politiku, niti volju da grade politiku mira, već samo rade na rasplamsavanju separatističkih i ekstremističkih strasti", rekao je pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo Igor Popović.
On smatra da je "snaga argumenata i međunarodnog prava na strani Beograda i s toga je uzaludno što Priština bije unapred izgubljene bitke. Sigurno je da postoji korisniji način za trošenje novca, kao što je kupovina vakcina i rad na imunizaciji stanovništva, umesto kvazi pravničkih bitki koje su osuđene na propast".

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165

Najčitaniji