ĐORĐEVIĆ: VUĆIĆ AKTIVNO RADI NA NEZAVISNOSTI KOSOVA

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

BEOGRAD - Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević izjavio je da je "prava priroda sve češćih govora o Srpskom svetu“ sakrivanje činjenice da režim Aleksandra Vučića aktivno radi na priznanju nezavisnosti Kosova.
„U poslednje vreme Vučić konstantno priča o Republici Srpskoj, šalje svog megafona Aleksandra Vulina da govori o novoradikalskoj ideji Srpskog sveta, podmeću se probni baloni u vidu nekakvih non-pejpera o razmeni teritorija“, kaže Đorđević.
On objašnjava da je svrha svega toga „udaranje u nacionalističke bubnjeve“ kako bi se u javnosti stvorio utisak da se nešto dobija u zamenu za ogromne ustupke i koncesije koje ovaj režim čini na Kosovu.
Đorđević je podsetio da je samo "u poslednjih nekoliko meseci Albancima predat energetski sistem na Kosovu, da je obustavljena kampanja sprečavanja priznanja, da je dat legitimitet institucijama Kosova kroz podršku Beograda izlasku Srba na izbore, kao i da su Kosovo izostavljeni iz novog prostornog plana Srbije, do 2035. godine."
„Vučić je obećao Kosovo u zamenu za podršku zapada svom dolasku na vlast još 2012. godine. Od tada do danas, on je sa Albancima potpisao 48 različitih sporazuma, a sada je na naplatu došao onaj poslednji, na kome insistiraju Vašington, Berlin i Brisel. Tim sporazumom će režim priznati Kosovo i dati mu stolicu u UN“, tvrdi lider Oslobođenja.
On dodaje da Vučić zato želi da „umiri javnost“ stvaranjem utiska da će Srbija u zamenu za priznanje Kosova „dobiti Republiku Srpsku“.
„Nažalost, svi znamo da je to neutemeljena tvrdnja. Nakon što reše Kosovo, Vučićevi zapadni sponzori će se verovatno baciti na dalju centralizaciju BiH i ukidanje nadležnosti Srpske, gde će im Vučić opet pomagati“, ističu iz pokreta Oslobođenje.
Predsednik Oslobođenja Mlađan Đorđević nalazi se u višednevnoj poseti Hercegovini, gde je obišao srpske institucije i sastao se sa crkvenim velikodostojnicima i lokalnim liderima.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165