TAČI SA AMBASADORIMA KVINTE I APOSTOLOVOM O SITUACIJI NA KS

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

PRIŠTINA - Predsednik Kosova Hašim Tači sastao se danas sa ambasadorima zemalja Kvinte i predstavnicom EU na Kosovu, kako bi sa njima razgovarao o događajima na Kosovu.

Sastanku su prisutvovali ambasador SAD-a, Velike Britanije, Francuske, Nemačke i Italije, kao i šefica Kancelarije EU na Kosovu.

Tači se zahvalio svim državama na podršci koju su pružili Kosovu u suočavanju sa pandemijom virusa COVID-19 i izrazio je saučešće zbog žrtvi u svakoj od tih država.

„Svi se zajedno borimo protiv pandemije i treba svi da sarađujemo, na Kosovu, u regionu i svetu“, rekao je Tači.

Tači je govorio i o političkim događajima i zahtevima koje je uputio predsedniku Pokreta Samoopredeljenje kao pobedniku na izborima 6. oktobra prošle godine, da predloži jednog kandidata za premijera Kosova, nakon izglasavanja nepoverenja Vladi.

„Građani Kosova traže i potrebna im je Vlada sa punim mandatom, pogotovu u hitnim okolnostima izazvanim pandemijom“, rekao je Tači i dodao da će svaki korak koji bude preduzeo biti u skladu sa Ustavom i zakonima Kosova, sa dosadašnjim praksama i voljom političkih partija koje su zastupljene u Skupštini Kosova.

 

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165