VUČIĆ: NISAM DOBIO PONUDU O RAZMENI TERITORIJA

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

BEOGRAD - Ponude o razmeni teritorija – sela iz opština na Severu Kosova za opštine na jugu Srbije – Preševo, Medveđu i Bujanovac, predsednik Srbije nikada i ni od koga nije dobio. Takve ideju su besmislene, poručio je danas u zgradi predsedništva Srbije na konferenciji za štampu. Kosovskom predsedniku, Hašimu Tačiju, koji je juče izjavio da sanja da se Preševo, Bujanovac i Medveđa pripoje Kosovu poručio je da ostane na snovima.

Nek ostane na snovima

Predsednik Srbije danas je na konferenciji za štampu u zgradi predsedništva kratko prokomentarisao jučerašnju izjavu kosovskog predsednika, Hašima Tačija, o tome da „sanja da se Preševo, Bujanovac i Medveđa pripoje Kosovu“.

„Ne zanimaju me snovi bilo čiji. Nek ostane na snovima“, poručio je kratko Vučić.

Nikada mi niko nije pominjao ni nikakva sela, niti bilo šta drugo

Na pitanje o nezvaničnim navodima o ideji navodne spremnosti kosovskih vlasti za razmenu „17 srpskih sela na Severu Kosova“ za opštine na jugu Srbije – Preševo, Medveđu i Bujanovac, te da li je dobijao takvu ili slične ponude o razmeni teritorija, od koga i šta su one tačno sadržale – kaže:

„Nikada u životu mi to niko nije rekao, niti je moguće da razmišljate na takav način“, nazvavši ovakve ideje besmislenim.

„Kada pogledate Medveđu, možete samo da se nasmejete, ne razumem. U Medveđi živi negde oko 6.5 odsto Albanaca. A pod kakvim su sporom Bujanovac i Preševo, nisam primetio“, dodao je Vučić, uz naznaku da u Bujanovcu živi 42 odsto Srba.

Podcrtao je da „nije dobijao ponudu takve vrste i da nikada takvu ponudu nije video“.

Ali i sve to da se ostavi po strani, te da „nema promene granica“:

„Evo imamo i mi svoje granice i po Ustavu Srbije i po Rezoluciji 1244. I da vidim šta ćete sada da radite“, dodao je Vučić.

Nazirem šta će da ponude, odgovoriću ne

Vučić je rekao da je i na sastanku sa ambasadorima Kvinte nedavno upitao šta oni vide kao realno rešenje problema Kosova. Kaže i da još uvek nije dobio odgovor Zapada o tome koje je to suštinsko rešenje za kosovsko pitanje.

„Ali čekam, nazirem šta bi to moglo da bude i ako je to ono što ja nazirem, na to će moj odgovor biti ne i tačka“, rekao je Vučić, bez preciziranja o kakvom rešenju je reč“.

Vučić je rekao da su o prisustvu stranih tajnih službi, kako u politici, tako i u manastirima, pisali domaći i strani autori – bugarski i srpski još u 19 veku.

„Pogledajte dobro, to još s kraja 19. veka – da su strane službe ubacivale i u naše manastire i politiku pripadnike svojih službi, i da to nisu puštali po stotinu godina posle toga – i za to postoje dokazi u dokumentaciji tih stranih službi, nekad austrijskih, nekada Britanske, nekada mnoge druge“, poručio je Vučić.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165

Najčitaniji