ALBANSKI TAJKUN NAVEO MILA ÐUKANOVIĆA U OKVIRU AFERE "PRANJA" 20 MILIONA EVRA

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

ALBANIJA - Nekadašnji albanski naftni tajkun Rezart Tači pomenuo je crnogorskog predsednika Mila Ðukanovića u slučaju sumnjivih milionskih isplata, o kojima italijanska i albanska policija vode istragu, prenosi Tanjug.


Tači se, kako javlja RTCG pozivajući se na albanske medije, udružio sa grupom italijanskih državljana radi transfera oko 20 miliona evra na račune albanskih banaka, kako policija u Italiji ne bi blokirala taj novac.

Za operacije međunarodnih isplata novca, prema transkriptima Tačijevih prisluškivanih razgovora, albanski biznismen intervenisao je kod Ðukanovića.

Za portal RTCG, povodom pisanja albanskih i italijanskih medija, i pominjanja imena Ðukanovića, komentar su dali iz kabineta potpredsednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića.

"Sektor bezbednosti postupaće po zakonu i preduzeće sve neophodne radnje u pravcu istrage. U radu bezbednosnih službi, nema selektivnosti i prema svakom građaninu postupa se na isti način. Bitno je napomenuti da Finansijsko-obaveštajna jedinica u sastavu MUP već radi na mnogim slučajevima visoke korupcije i finansijskog kriminaliteta, kao i Nacionalni savet za borbu protiv korupcije na visokom nivou. Za nas nema nedodirljivih. Naš cilj je veća distribucija pravde. Nadamo se i da će Tužilaštvo slediti primer i reagovati proaktivno", poručili su iz kabineta Abazovića.

Ova afera pranja novca danima je jedna od vodećih tema u albanskim medijima.

"Rezart Tači intervenisao je kod predsednika Crne Gore Mila Ðukanovića. Kod njega je intervenisao za transfer iz 'predsednikove banke', koja bi takođe dobijala sopstveni iznos novca kada se transfer završi", preneli su albanski portali "dosja.al", kao i "cna.al".

Ti portali donose transkripte prisluškivanih razgovora Tačija, gde se vidi da on pominje crnogorskog predsednika u kontekstu intervencije za obavljanje međunarodnih novčanih isplata, navodi RTCG.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Baneri

Click Here Arrow ok

UPIS 2024 Buduce Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

mir@rtvmir.com

Tel:

+381 28 83165