BRNABIĆ ODGOVARA TAČIJU: OKANITE SE CENTRALNE SRBIJE

Petak, 12. oktobar 2018, 16:41

|

Izvor: RTK LIVE

|

|

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je danas predstavnicima vlasti u Prištini da prestanu da pričaju o Preševu, Bujanovcu i Medveđi i da se okanu centralne Srbije, i istakla da treba da se razgovara o tome da li možemo da dođemo do kompromisa koji bi obezbedio dugoročnu normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.
 
Brnabić je time odgovorila na tvrdnju kosovskog predsednika Hašima Tačija da je dobio podršku predsednika Francuske Emanuela Makrona da Beograd i Priština što pre postignu obavezujući sporazum, sa "realnom mogućnošću korekcije granice što podrazumeva pripajanje Preševa, Medveđe i Bujanovca teritoriji Kosova".
 
Ona je rekla da tu izjavu i ne može nešto naročito da kometariše, jer su Tačijeve izjave, kao i drugih predstavnika kosvoske vlasti, svaki dan drugačije i u međusobnoj suprotnosti.
 
"Molim da prekinu da pričaju o Preševu, Bujanovcu i Medveđi zato što to nikave veze sa životom nema i molim da se ne ide dalje na teritoriju centralne Srbije", rekla je Brnabić.
 
Poručila je da Srbija jeste i biće fleksibilna, strpljiva i tolerantna, ali da sve ima svoj kraj.
 
"Molim vas da se okanete centralne Srbije i da razgovaramo o tome da li možemo da imamo kompromis koji može da obezbedi dugoročnu harmonizaciju odnosa Beograda i Prištine".
Facebook

Vreme