DAKA: IZBORNI PROCES SE PRIVODI KRAJU

Petak, 22. novembar 2019, 17:26

|

Izvor: RTK LIVE

|

|

PRIŠTINA - Proces za ponovno prebrojavanje glasova na prevremenim parlamentarnim izborima održanim 6. oktobra se privodi kraju. U centru za brojanje i rezultate od 1.407 biračkih mesta, prebrojano je oko 78 odsto.
 
Predsednica Centralne izborne komisije, Valjdete Daka, rekla je za Radio Slobodna Evropa da je, posle prebrojavanja, CIK spremna da potvrdi izborne rezultate.
 
"Kada se ponovno prebrojavanje završi, prema odluci Izbornog panela za žalbe i predstavke, više ne postoji rok za žalbe. Tako da je krajnji rok poslednji dan ponovnog prebrojavanja glasova, a posle toga, ako nemamo dodatne pritužbe spremni smo da verifikujemo rezultate", rekla je Daka.
 
Daka nije želela da kaže tačan datum kada će izborni rezultati biti potvrđeni, ali je rekla da bi to moglo da se dogodi sledeće nedelje.
 
"Ne bih želela da dajem dan ili datum verifikovanja, jer moramo da sačekamo da se prvo završi prebrojavanje glasova, a onda možemo da razgovaramo o eventualnom datumu", kazala je ona.
 
Prevremeni parlamentarni izbori na Kosovu održani su 6. oktobra. Pokret Samoopredeljenje osvojio je najviše glasova, a sledi ga Demokratski savez Kosova.
 
Ove partije održavaju sastanke za formiranje nove vlade, nakon što Centralna izborna komisija potvrdi izborne rezultate.
Facebook

Vreme