ĐURIĆ: SVI SMO MI IVAN TODOSIJEVIĆ!

Četvrtak, 05. decembar 2019, 18:33

|

Izvor: RTK LIVE

|

|

BEOGRAD - "Prištinsko pravosuđe danas je nanelo nesagledivu štetu procesu pomirenja na Kosovu i Metohiji, stavivši se otvoreno u službu šovinističke kampanje protiv čitavog srpskog naroda u pokrajini“, reakcija je direktora Kancelarije za Kosovo, Marka Đurića, nakon vesti da je funkcioner Srpske liste i bivši ministar za administraciju i lokalnu samoupravu u Vladi Kosova, Ivan Todosijević, osuđen u Osnovnom sudu u Prištini na dve godine zatvora.
 
Todosijeviću je u ponedeljak, pet meseci nakon podizanja optužnice zbog „podsticanja na nacionalnu, rasnu, versku mržnju, nemir ili netoleranciju“ otpočelo suđenje. Kao dokaz protiv Todosijevića korišćena je njegova izjava povodom 20.godišnjice NATO bombardovanja na ceremoniji u Zvečanu u kojoj je Albance oslovio sa „Šiptari“, a slučaj Račak nazvao „izmišljenim“.
 
„Ono što je on izrekao smeta im jer njihova lažna država kao kula od karata počiva na lažima i prikrivanju zločina, i zato se panično plaše svakog glasa istine.  Albanski šovinisti danas su i zvanično suspendovali sva prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji na slobodu mišljenja i govora, osudivši Ivana Todosijevića na dve godine zatvora zbog toga što je, na osnovu istorijskih činjenica, izrekao ono što svaki Srbin zna i oseća“, poručuju iz Kancelarije za KiM.
 
Todosijevića vide i kao žrtvu „aparthejda“, a Srbe na Kosovu pozivaju da „nastave da jednako smelo i istinoljubivo kao i do sada govore o zločinima UČK, i činjenici da su zapadne obaveštajne službe i njihova propagandna mašinerija, kreirali lažnu sliku o događajima u Račku, kako bi NATO dobio povod za rat protiv Savezne Republike Jugoslavije“.
 
Presudu Todosijeviću vide i kao pokušaj da se slomi volja Srba.
 
„Neka se Priština ne nada da će slomiti volju Srba da opstanu na Kosovu i Metohiji tako što će zatvarati njihove političke prvake, a Srbija i srpski narod danas su, ovom antipravnom presudom, samo još više učvršćeni u rešenosti da se odupru nacifikaciji društva u našoj južnoj pokrajini“, zaključuje se u saopštenju.
 
Facebook

Vreme