GRENEL: FOKUS NA EKONOMSKOM RAZVOJU

Petak, 14. februar 2020, 17:46

|

Izvor: RTK LIVE

|

|

MINHEN - „Ono što smo uradili, jeste da smo dogovorili način da otvorimo železnice i auto-puteve“, rekao je Grenel nakon potpisivanja sporazuma o železničkoj liniji između Kosova i Srbije. „Kao što znate već smo dogovorili avio liniju između Beograda i Prištine, tako da su ovo dva nova dogovora“, dodao je.
 
„Pokušavam da se što je više moguće fokusiram na ekonomski razvoj, da se otvaraju nova radna mesta, i moram da kažem da su oba predsednika, od samog početka, saglasna da na tome treba da bude fokus. Zahvalan sam da smo uspeli da stignemo do ove tačke“, istakao je Grenel.
 
„Kada ljudima date posao i kad ljudima date nadu u budućnost, to zaista menja računicu. To smo želeli da učinimo, da unesemo malo energije, uzbuđenja u ovaj dijalog sa aspekta ne sagledavanja političkih pitanja, već kako stvorite ekonomsku zonu koja će biti od koristi ljudima", rekao je Grenel.
 
„Značaj ovog posla su radna mesta. Šalje poruku poslovnoj zajednici u SAD i Evropi da bi trebali da dođu u region i da započnu ekonomski razvoj“, dodao je specijalni izaslanik američkog predsednika Donalda Trampa (Trump).
Facebook

Vreme