KONVOJ RTS-A ZAUSTAVLJEN NA JARINJU

Sreda, 11. septembar 2019, 17:41

|

Izvor: RTS

|

|

JARINJE - Karavan "Najlepše narodne pesme", koji je krenuo u Severnu Mitrovicu, zaustavljen je na prelazu Jarinje, javlja RTS.
 
Kako se navodi, kosovske vlasti ne dozvoljavaju ulazak ekipe RTS-a i pored uredno dostavljene papirologije.
 
Dodaje se da konvoj sa opremom već 20 sati čeka na Jarinju.
 
RTS javno upućuje protest kosovskim vlastima zaduženim za poštovanje procedure oko prelaska na administrativnim prelazima.
 
"Karavan 'Najlepših narodnih pesama' 12. septembra treba da se održi u Kosovskoj Mitrovici, što je ujedno i koncert kojim se obeležava 95 godina postojanja Radio Beograda. Predviđen je direktan prenos na programima radija i televizije Javnog servisa.
 
Pored blagovremeno podnete, uredne dokumentacije neophodne za ulazak na teritoriju Kosova i Metohije, konvoj RTS-a u kojem se nalazila tehnička oprema za binu i link vozilo, zadržan je juče u 15 sati na prelazu Jarinje bez ikakvog obrazloženja.
 
Danas su mu se pridružili i ostali članovi ekipe koja je jutros krenula iz Beograda - voditelji, muzičari Narodnog orkestra RTS-a i produkciono osoblje.
 
Više od 20 sati konvoj čeka da uđe na teritoriju Kosova i Metohije, čime se dovodi u pitanje mogućnost valjane tehničke realizacije koncerta u Kosovskoj Mitrovici.
 
RTS javno upućuje protest kosovskim vlastima zaduženim za poštovanje procedure oko prelaska na administrativnim prelazima.
 
Ovo maltretiranje i ponižavanje radnici RTS-a izdržaće samo zbog toga da bi održali obećanje dato građanima Kosovske Mitrovice i našem narodu na severu Kosmeta, obećanje da ćemo koncert održati", navodi se u saopštenju RTS-a.
Facebook

Vreme