REČ NEZAVISNOG VLASNIKA NENADA RADOSAVLJEVIĆA 12.10.2018.

Petak, 12. oktobar 2018, 16:44

|

Izvor: RTV Mir

|

|

LEPOSAVIĆ - 01--- Nejedinstvo političkih stranaka u Prištini u vezi sa dijalogom omogućava kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju da promoviše ideju o korekciji granica sa Srbijom, piše danas prištinski list "Zeri".Tači je, međutim, u toj misiji sam i nema podršku nijednog političkog subjekta, pa ni njegove bivše stranke DSK, navodi dnevnik, prenosii RTK.
 
Nenad Radosavljević – kоmentar: E baš mu je promocija! Jedinstvena u svakom slučaju! Nisam do sada čuo za takvu “sam protiv svih”. Ne bi me čudilo da okači na sebe napred i pozadi transparent “korekcija granica” pa da pođe šetalištem po Prištini.
 
02--- Dejvid Filips koji je bio spoljnopolitički savetnik kosovskog predsednika Hašima Tačija podneo je ostavku na tu funkciju navodeći da ne želi da bude deo predloženog plana za podelu Kosova, piše danas "Koha ditore".Filips, inače direktor Programa za izgradnju mira i prava Instituta za studije ljudskih prava americkog Univerziteta Kolumbija, napisao je, kako se navodi, u obrazloženju ostavke, da je "radio za kosovsku nezavisnost 30 godina".
 
Nenad Radosavljević – kоmentar: Ili nije umeo da radi ili je radio za pogrešnu stvar. Treće nema. A posle 30 godina nema više ni vremena.
 
03--- Predsednik Upravnog odbora Foruma za etničke odnose u Beogradu Dušan Janjić smatra da će se Briselski dijalog, iako planiran za kraj septembra, nastaviti tek početkom proleća.
 
Nenad Radosavljević – kоmentar: Taman da ga zimus dobro zamrznemo pa da se ne otkravi još neku godinu. Dok se ne koncentrišemo.
 
04--- Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je danas predstavnicima privremenih vlasti u Prištini da prestanu da pričaju o Preševu, Bujanovcu i Medveđi i da se okanu centralne Srbije.
 
Nenad Radosavljević – kоmentar: Što znači da se drže onog što nije centralna Srbija. Dobra preporuka za one kojima je upućena, nema šta.
 
05--- Milorad Dodik izjavio da neće podržati moguću tužbu BiH protiv Hrvatske zbog gradnje Pelješačkog mosta, što su najavile njegove buduće kolege u državnom vrhu Željko Komšić i Šefik Džaferović.Aktuelni predsednik Republike Srpske i novi srpski član Predsedništva BiH, Milorad Dodik, izjavio je da neće podržati moguću tužbu BiH protiv Hrvatske Međunarodnom sudu za pravo mora.
 
Nenad Radosavljević – kоmentar: Tako ćemo braniti interese Hrvatske sa kojima imamo bezbroj sporova za inat onima druga sa kojima takođe imamo mnogo sporova zato što oni imaju taj spor sa prvima a nama se čini da je to “vajda” (naša korist). Mi smo “genijalci”.
 
Facebook

Vreme