"SA LIDEROM DSK SMO RAZGOVARALI O IZLASKU IZ OVE SITUACIJE"

Utorak, 13. avgust 2019, 17:51

|

Izvor: RTK LIVE

|

|

PRIŠTINA - Lider Samoopredelenja Aljbin Kurti objavio je danas da je tokom susreta sa liderom Demokratskog saveza Kosova (DSK) bilo reči o političkoj situaciji na Kosovu, teškoj ekonomskoj situaciji, potrebi izlaska iz krize i stavljanja države na puteve razvoja.
 
"Naše dve parlamentarne grupe 22. avgusta biće u punom sastavu na sednici za raspuštanje Skupštine i otvaranja puta za nove demokratske izbore. Konstatovali smo da se sada građanima Kosova vraća nada u pravdu i napredak", objavio je Kurti na fejsbuku.
 
Sastanak lidera dve opozicione stranke održan je ranije danas u jednom prištinskom restoranu iz kojeg su izašli na sporedni izlaz da bi izbegli novinare koji su ih čekali.
 
Sednica Skupštine Kosova na kojoj bi trebalo da se donese odluka o raspuštanju kosovskog parlamenta zakazana je za četvrtak, 22. avgust.
 
Prema do sada poznatim informacijama, potpise za održavanje vanredne sednice i raspuštanje parlamenta su do sada dale sve stranke sem Demokratske partije Kosova (DPK) i nekoliko manjinskih parlamentarnih grupa.
 
Šef poslaničke grupe DPK Memlji Krasnići je medijima izjavio da će oni potpise i predlog odluke o raspuštanju parlamenta dostaviti tokom dana.
 
Facebook

Vreme