VUČIĆ O KOSMETU: JEDNO SAM SIGURAN - REŠENJE NEĆE BITI BEZBOLNO ZA SRBE

Ponedeljak, 16. april 2018, 18:27

|

Izvor: Tanjug

|

|

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da još nema predlog rešenja za KiM i da nije siguran da će to rešenje ponuditi do kraja aprila. Obećao je da će na njemu sigurno raditi ozbiljno, odgovorno i hrabro, ali i konstatovao da ono sigurno za Srbe neće biti lako.Aleksandar Vučić je na pres-konferenciji koju je imao s premijerom nemačke pokrajine Banen Virtenberg, Vindfirom Krečmanom, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da će predlog, ako to bude moguće, uraditi tako da ne oslabi poziciju Srbije, ali i da garantuje da će vredno raditi kako bismo se približili kompromisnom rešenju i postigli dogovor.Dodao je da ne spada u ljude koji su za to da se održava situacija zamrznutog konflikta i čekaju bolja vremena.
 
"Jer toga nema, od toga ćemo dočekati samo teža i lošija vremena", poručio je Vučić dodajući da naše probleme ne treba da ostavljamo deci, već da ih sada i sami rešavamo i to dijalogom.
 
Primetio je, međutim, da je uveren da će, sa kakvim god rešenjem da izađe, ono biti dočekano "na nož", i to svuda u okruženju, i u svetu, ali posebno ovde u Srbiji.
 
"Ako zaista želite rešenje, onda morate najpre da pobedite na referendumu u svojoj zemlji. Jer, nije mi cilj da nešto kažem da bih zadovoljio nekoga na Zapadu, a da do rešenja ne dođemo, već da zadovoljim građane Srbije, ali ne tako da građani Srbije i dalje ne budu srećni, već da dobro znaju šta im je rešenje, a da njime ne budu poniženi", poručio je predsednik Srbije.
 
U svakom slučaju, dodao je, na tom rešenju će raditi ozbiljno, odgovorno i hrabro, sa željom da se rešenje pronađe.
 
"Jedino u šta sam siguran je da ono neće biti bezbolno za nas Srbe", zaključio je predsednik Srbije.
Facebook

Vreme