OMLADINA DPK: OVDE SE ČUVAJU DOSIJEI SRPSKOG GENOCIDA NA KS

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

PRIŠTINA - Omladina Demokratske partije Kosova organizovala je simboličnu akciju ispred Ministarstva spoljnih poslova i dijaspore.

Mladi su u rukama držali fotografije lidera OVK kojima se u Hagu sudi za ratne zločine i paket u kome je pisalo „ovde se čuvaju dosijei srpskog genocida na Kosovu“.

Kako se navodi, oni će prikupljene dokaze o ratnim zločinima na Kosovu predati ministarki Gervali.

Predsednik Demokratske omladine Kosova Donjet Bisljimi rekao je da njihova akcija služi da podseti ministarku spoljnih poslova Doniku Gervalu da ona predstavlja i treba da predstavlja Kosovo.

„Pozivam sve građane Kosova da nastave sa skladištenjem i da podsete ministarku Gervalu ko je bio agresor, a ko žrtva“, rekao je Bisljimi.

Bisljimi je kutiju koju su postavili ispred zgrade ministarstva nazvao "poklonom", rekavši da je ministarka Gervala zaboravila koga predstavlja u spoljnoj politici.

Amblem OVK utisnut je ispred MIP-a, a knjiga Niset Plana sa dokazima o ratnim zločinima kaže da se dostavlja na poklon, prenosi EO.

Tokom akcije prisustvovale su pojačane snage kosovske policije.

Ova reakcija DPK dolazi dan nakon što je na sednici Skupštine zatražilo smenu ministra spoljnih poslova i dijaspore Donike Gervale, nakon navoda da je u Hag deponovala dosijee za ratne zločine.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Baneri

Click Here Arrow ok

UPIS 2024 Buduce



 



Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165