GOJBULJA: "SITUACIJA JE BOLJA, ALI STRAHA I DALJE IMA"

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

GOJBULJA - Petnaestek dana od poslednjeg incidenta u Gojbulji, kada je od strane grupe maloletnih Albanaca pretučen dečak Nikola Perić, život se u selu polako vraća u normalu. Predsednik seoskog odbora Bratislav Kostić kaže da je za sada situacija u selu stabilna a da su primetne pojačane snage kosovske policije.

"Poslednji incident ostavio je posledice i uneo nemir kod meštana sela. Ipak moram da napomen da su pojačane policijske patrole, a jedno vreme su bili predstavnici Kfora koji su patrolirali selom. Sve to ostavlja nadu da se slične stvari neće ponoviti", istice Kostić.

Vremešni bračni par Kostić napominje da nije baš prijatna situacija, posebno i večernjim satima kada to malo mladih što ima u selu ode do školskog dvorišta.

"Nije baš prijatno, mladi ljudi nemaju gde, mora da prošetaju, izađu tu, a bogami brinem dosta dok se ne vrate. Ima komšija u selu sa kojima nemamo problema, ali ima i onih sa kojima se baš ne može", kaže Olga Kostić.

"Evo kuća do nas doselio se čovek iz Nemačke, nikada problem, mi kod njega, on kod nas. Ali ima i drugih koji hoće da naprave probleme, izazovu štetu i unose nemir među ljude", ističe Živorad Kostić.

Pre 1998. godine u selu Gojbulja nadomak Vučitrna živelo je oko sto srpskih porodica, dok ih je danas ostalo svega pet.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Baneri

Click Here Arrow ok

UPIS 2024 Buduce



 



Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165