“POMIRENJE BEOGRADA I PRIŠTINE NA DOHVAT RUKE”

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

BEOGRAD - Ambasador SAD u Srbiji, Entoni Godfri, ocenio je da je uspostavljanje stabilnije ekonomske saradnje Srbije i Kosova ostvariv cilj koji bi brzo doneo konkretne rezultate i da nema razloga za odlaganja.

U intervjuu za magazin CorD, Godfri je rekao da bi ova saradnja ojačala poverenje između dve strane i dovela i do unapređenja saradnje u drugim oblastima. 

“Možda nam je stvarno pomirenje između Beograda i Prištine na dohvat ruke. Nema razloga za dalja odlaganja", rekao je Godfri.

Na pitanje kakva je sudbina angažmana dvojice američkih izaslanika za region i dijalog Beograda i Prištine, u slučaju promene u Beloj kući nakon novembarskih izbora, Godfri je rekao da "povratak dijalogu Beograda i Prištine nije partijsko pitanje" i da ne očekuje nikakve promene u stavu SAD, jer su "stabilnost i napredak u regionu ciljevi koje podržavaju obe glavne političke partije u Americi".

"Ne mogu da komentarišem same izbore, ali uveravam vas da će ovaj region u svakom slučaju ostati značajan za Vašington, kao i za moj tim u Ambasadi SAD u Beogradu, bez obzira na ishod izbora u novembru. Svi mi ćemo nastaviti da pružamo podršku miru, napretku i evropskoj budućnosti ljudi u ovom regionu", rekao je Godfri.

Na pitanje da li je realno da do američkih izbora bude postignut bar nekakav sporazum Beograda i Prištine, Godfri je rekao "zašto da ne".

"Meni se čini da je sasvim realno da predstavnici obe strane žele da sklope trajan dogovor koji bi unapredio živote građana i doneo stabilnost regionu. Nastavak tenzija sprečava mogućnost za dalji rast i napredak svih u regionu. Svi mi, uključujući specijalnog predsednikovog izaslanika (predsednika SAD za pregovore Srbije i Kosova Ričarda) Grenela, Belu kuću, Stejt department i moj tim u Ambasadi u Srbiji, delimo ubeđenje da je uspostavljanje stabilnije ekonomske saradnje Srbije i Kosova ostvariv cilj koji bi brzo doneo konkretne rezultate", zaključio je Godfri.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Baneri

Click Here Arrow ok

UPIS 2024 Buduce



 



Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165