"NASTAVAK DIJALOGA BEOGRADA I PRIŠTINE BIĆE OTEŽAN"

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

PRIŠTINA - "Nastavak dijaloga  Beograda i Prištine biće otežan, priča oko podele, razmene teritorija ili bilo kakvog iscrtavanja  granica  na Balkanu, gotovo da je stavljena sa strane", rekao je u Jutarnjem programu RTK2 Naim Leo Beširi.

On smatra da će nova administracija SAD-a ponovo graditi prijateljske odnose sa EU i da će zajedno nastupiti kada je u pitanju dijalog Beograda i Prištine.

"Oćekujemo da će biti veliki pritisak i na Beograd i na Prištinu da do pravnoobavezujućeg sporazuma što pre dođe. Milsim da su i Brisel i Vašington zapravo izgubili strpljenje i za Beograd i Prištinu, tako da se može očekivati znatno veći pritisak da nešto što se pregovara 20 godina ugleda svetlost dana, da se odnosi Beograda i Prištine pravno urede. Da li će to značiti zahevanje  priznanja od Srbije, mislim to nije realno očekivati, ali da li će de facto potezi koji se moraju pokrenuti od strane Beograda značiti konačno priznanje Kosova, mislim da se bližimo tom scenariju kada je dijalog u pitanju”, kazao je Nailm Leo Beširi,  direktor Instituta za evropske poslove. 

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Baneri

Click Here Arrow ok

UPIS 2024 Buduce



 



Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165

Najčitaniji

subota, 28 mart 2020 20:22