EU OČEKUJE DA NOVE VLASTI NA KOSOVU NASTAVE DIJALOG

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

PRIŠTINA - U zajedničkom saopštenju, Žozep Borelj i Oliver Varheji navode kako će Evropska unija nastaviti da pruža podršku evropskom putu Kosova.

Evropska unija očekuje od novih vlasti na Kosovu da se angažuju konstruktivno u nastavku dijaloga sa Srbijom i iskoriste priliku za postizanjem sveobuhvatnog sporazuma, poručili su šef diplomatije EU Žozep Borelj i evropski komesar za proširenje Oliver Varheji.

U zajedničkom saopštenju, nakon nedjeljnih vanrednih izbora na Kosovu, Borelj i Varheji navode kako će Unija nastaviti pružati podršku evropskom putu Kosova.

Podsetili su na obaveze koje stoje pred budućim vlastima Kosova.

Reforme i regionalna saradnja

“Od Kosova se zahteva napredak u reformama, kroz sporazum o Stabilizaciji i pridruživanju i Evropska reformska agenda, kao i regionalna saradnja“, navodi se u saopštenju evropskih zvaničnika.

“Evropski put Kosova vodi kroz sveobuhvatnu normalizaciju odnosa sa Srbijom i EU očekuje od novih vlasti konstruktivni angažaman na nastavku dijaloga kome posreduje EU“.

U saopštenju se dodaje, da će EU nastaviti da prati postizborne procese na Kosovu, gde se očekuje formiranje novog saziva parlamenta, vlade i izbor novog predsednika.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Baneri

Click Here Arrow ok

UPIS 2024 Buduce



 



Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165

Najčitaniji