PS: VLADA NA ISTOJ LINIJI SA SRBIJOM–KOSOVO NIJE RAVNOPRAVNO

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

PRIŠTINA - Pokret Samoopredeljenje reagovao je nakon najave američkog izaslanika, Ričarda Grenela, da će 27. juna u Beloj Kući biti reči o dijalogu između Kosova i Srbije.

Putem objave na Fejsbuku, PS je poručilo da je Grenel juče objavio sledeću odluku Hotijeve vlade – „da se odrekne napora za članstvo Kosova u međunarodnim organizacijama“.

Nazivajući je „izmišljenom vladom“ predsednika Tačija, Samoopredeljenje je saopštilo da je Hotijeva vlada ukinula meru reciprociteta, potpuno lišivši Kosovo suvereniteta i državnog dostojanstva.

„Uzaludna vlada Hašima Tačija sada je na istoj liniji sa nastojanjem Srbije, sa obećanjem premijera i Hašima Tačija, da Kosovo nije ravnopravno sa Srbijom i da se Kosovo neće angažovati za međunarodni subjektivitet. To je stav sa kojim oni idu u dijalog sa Srbijom. Ta je odluka usledila nekoliko sati nakon sastanka Hotija i Tačija“, navodi se u objavi.

Samoopredeljenje navodi da se „danas više nego ikada vidi napor ovog celog zastarelog političkog kluba kojim je skinuta vlada koja je počela da se ponaša poput normalne na međunarodnoj sceni u ojačavanju suvereniteta“.

„Tandemu Tači-Vučić bila je potrebna vlada bez legitimiteta naroda, diskreditovana, marionete, koja će pratiti njihovu avanturu koja traje već nekoliko godina. Pokret Samoopredeljenje naglašava da nijedan sporazum kojim se krši teritorijalni i funkcionalni integritet Republike Kosovo ne može biti sproveden u našoj zemlji i da ne može biti dogovora sa nelegalnom i nelegitimnom vladom, koja je u totalnom neskladu sa voljom naroda. Zarobljene konjukture ne mogu oštetiti volju većine. Igre za cepkanjem stvaraju preduslove za destabilizaciju regiona, dovode u rizik veliki broj ljudi“, navodi se u saopštenju PS.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Baneri

Click Here Arrow ok

UPIS 2024 Buduce



 



Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165

Najčitaniji